A szekrény fontos bútordarab

Mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy milyen berendezési tárgyak kerülnek elhelyezésre az adott helyiségben. Nappaliban, hálószobában, előszobában és a konyhában is nagy szerepe van egy megfelelő nagyságú szekrénynek.

BRW Koen szekrényAz elhelyezni kívánt bútorok stílusát egymással mindenképpen összhangba kell hozni, hiszen akkor lesz lakberendezési szempontból egyensúly az adott helyiségben. Nappaliban inkább polcos megoldást érdemes választani, amely könyvek és egyéb dísztárgyak elhelyezésére szolgál. Ebben a helyiségben inkább az üveges szekrények elhelyezése javasolt, melyek között már LED fénnyel megvilágíthatók is elérhetők. Ruha tárolására érdemes egy nagy beépített szekrényt elhelyezni a hálószobában. Ez lehet eltolható vagy hagyományos ajtóval rendelkező is. Ha kisebb a helyiség és sok helyet elvenne egy ilyen bútor, akkor érdemes olyat választani, amelynek az ajtaján tükör található, hiszen ennek térnagyobbító hatása van, így optikailag nagyítani tudjuk az adott helyiséget. Gyerekszobában törekedjünk arra, hogy minél színesebb bútorok álljanak rendelkezésre.

Ebben az esetben nagyon fontos a polcok, szekrények mérete, hogy az adott korban lévő gyermek kényelmesen elérjen mindent, amire szüksége van. A modern lakberendezési stílusokat főleg a meleg színek uralják. Régebben nagyon népszerű volt a nyers fának a színe, azonban mára a cseresznye, a körte, a bükk felülettel rendelkező bútorok dominálnak. Nagy szerepe van a szekrényeknek abban, hogy a helyiségben egyensúly legyen optikai szempontból. Ez arra értendő, hogy a nagyobb bútorok mindegyike ne csak az egyik részében legyen elhelyezve a szobának. Amikor szekrény vásárlására kerül a sor, akkor sok esetben úgy tudjuk beszerezni, hogy az darabokban kerül kiszállításra, vagyis lapra szerelt és azt egy rajz alapján kell összerakni. Természetesen egyben is lehet bútort vásárolni, amelynél számolni kell a magasabb kiszállítási költséggel.

Alaposan gondolja át, hogy milyen bútorokkal rendezi be az otthonát, hiszen ezeknek nem csak szépeknek, hanem praktikusan használhatóaknak is kell lenniük.