A gardrób a rend lelke

Az optimális gardrób a rendezettség egyik titka, vagyis egyáltalán nem mellékes, hogy milyen paraméterekkel és előnyökkel megáldott szekrény mellett teszi le a voksát.

Vannak olyan bútordarabok az ember életében, melyek nem évekig, sokkalta inkább évtizedekig szolgálnak. Egy jól kiválasztott ágy, mely szépsége mellett az egészséges, pihentető alvást is támogatja, nem kérdés, hogy sok évet felölelő kiváló döntés. De ebbe a kategóriába tartozik a szekrény is, melybe a ruhák mellett különböző otthoni, háztartási felszerelések is kerülhetnek. Nem egy szélsőséges példát ismerni, amikor az előszobában terpeszkedő raktér gyakorlatilag egyfajta káosz helyszíne.

Alapesetben, vagyis ideális helyzetben persze a ruhák, esetleg cipők elhelyezéséről van szó. Mi tekinthető optimális környezetnek? Egyrészt a hely nagysága megkérdőjelezhetetlenül fontos. Mindenkinek más az optimális, tehát érdemes néhány számítást végeznie ahhoz, hogy reális képet kapjon arról, konkrétan mekkora helyre, hány polcra, fiókra, akasztóra van szüksége. Másrészt a kialakítás milyensége elsőbbséget élvez. Lehet, hogy ön jobbára a polcok használatára van berendezkedve, ekkor a hatalmas, akasztós rész egyáltalán nem előnyös. Vagyis a kiválasztás folyamatában nem maradhat el az egyéni igények precíz felmérése, ezek biztos tudatában ugyanis borítékolható az elégedettségre és örömteli alkalmazásra okot adó döntés.

 

A gardrób igazi titkok őrzője!

 

Kedvenc ruháit, fontos tárgyait, sőt titkos kellékeit is a szekrénybe rejtheti, mely garantáltan hűen őrzi a bele helyezett kincseket. A konkrét modell kiválasztásánál érdemes a kivitelezés milyenségére (tolóajtós vagy hagyományos) és az esztétikusságot meghatározó jellemvonásokra nagy hangsúlyt fektetnie.