A sarokkanapé helykihasználásban verhetetlen!

A sarokkanapé tökéletes választás, ha nem áll túl nagy szabad hely a rendelkezésére nappalijában vagy hálószobájában, de nem kíván kanapé nélkül élni. Tény, hogy nem mindegyik otthon büszkélkedik hatalmas térrel, ami szabadon belakható. Egy kicsi panelben vagy garzonban adottak a négyzetméterek és bizony minden centiméter számít. A sarkakra jellemző, hogy nehezen aknázhatóak ki, már ami az optimális helyfelhasználást illeti. De akadnak olyan bútordarabok, melyek épp ezekkel a helyekkel sáfárkodnak jól. Mert valóban nagy találmány, hogy az alapterületre mini helyiségek minden egyes szabadnak tűnő felületét érdemes belakni. Miért ne avanzsálhatna igazán otthonossá és barátságossá egy parányi lakás? A fő, hogy helytakarékos legyen a berendezési megoldás.

A stílusjegyek összeválogatása prioritást élvező feladat, s hogyha valóban hely szűkében áll, akkor érdemes megfontolnia, hogy egyetlen, jól körvonalazható irányt preferál csupán. A nagyobb területeken több karakter is megférhet egymás mellett. Ám egy pici nappaliban a berendezési tárgyak túlzott közelségben vannak egymáshoz, pontosan ezért nagyon kontrasztos lehet az a lakberendezési elv, hogy minél több stílus jusson főszerephez. Érdemes egyet, a kedvencet kiemelni és azt hangsúlyozni, így pillanatok alatt testet-lelket nyugtató harmónia születhet.

 

A sarokkanapé bár méretben kisebb, kényelmet megtestesítő jegyekben nem szűkölködik!

 

Azzal, hogy a sarokba szánt, tervezett bútordarabbal kiaknázza otthona minden szabad felületét, rengeteget nyerhet, s még csak le sem kell mondania a kényelemről, megjelenő komfortról. Ilyen körülmények között többé nem kell a kis hely miatt bosszankodnia.