Kanapé lemosható bútorszövettel.

Hihetetlen megkönnyebbülés, amikor a gyerek vagy éppen mi felnőttek leöntik a bútorszövetet valami étellel vagy itallal és nem kidobni vagy áthúzni az egész kanapét, hanem pillanatok alatt könnyedén eltávolíthatjuk a nem kívánt szennyezést a kanapéról.​

Néhány éve piacra kerültek az úgynevezett könnyen tisztítható, lemosható bútorszövetek. Nagy homály fedi ezeket a szöveteket, mert túl sok részletet nem lehet tudni róluk. Most az AquaClean technológiáról tudhatunk meg több információt, ezáltal megismerhetjük  az előnyeit és a használhatóságát.

A lemosható szövetek lényege az, hogy bútorszöveten keletkezett foltok, szennyeződések csupán egy kis víz használatával könnyen eltávolíthatók. Az AquaClean technológiának az az előnye, hogy nem a szövet kap valamilyen bevonatot, ami ellenállóvá teszi a szennyeződésekkel szemben, hanem a bútorszövetet alkotó szövetszálak kapnak egy láthatatlan molekuláris bevonatot, így a szennyeződés nem tud beszívódni az anyag belsejébe. Ennek köszönhetően szinte minden típusú szennyeződés eltávolítható a kanapé szövetéről, legyen az vörösbor, üdítőital, tinta, vér, kávé. A gyártó azt mondja, hogy még az sem baj ha nem azonnal távolítjuk el a foltot a kanapéról, mert ezt később is meg tudjuk tenni. Azt azonban fontos elmondani, hogy ezek a bútorszövetek nem kimoshatók, hanem a rajtuk eset folt lemosható, könnyen eltávolítható. Tehát nem mosógépben kell kimosni, vagy valamilyen vegyszeres vízzel kisúrolni, mert az könnyen tönkreteheti a bútorszövetet. Ide kattintva a gyártó oldalán található egy galériát, ahol igen sokféle szennyeződés eltávolítását bemutatják rövid kis videóban.

aqua clean bútorszövet

A tisztítás folyamata igen egyszerű. Először egy zsebkendővel, vagy egy darab ronggyal fel kell itatni a kanapéról a szennyeződést amennyire lehet. Utána egy kis vizet kell önteni a szennyeződésre és egy nedvszívó kendővel le kell törölni a foltot. Ezután várjunk néhány másodpercet és a kendővel körkörös irányban törölgessük a foltot. Ezt addig kell ismételni, ameddig a folt el nem tűnik.

Eleinte ezeket a bútorszöveteket elég szűk kínálatban lehetett megkapni, már az anyag típusát tekintve, de ma már hihetetlen széles az anyagok típusának és színének választéka, tehát biztosan mondhatom, hogy mindenki megtalálja a kanapéjára való bútorszövetet. Most már nem csak modern, egyszínű kanapék, ülőgarnitúrák készülhetnek ezekből a lemosható anyagokból, hanem vannak mintás vagy saját anyagukban mintás bútorszövetek is a kínálatban, tehát a klasszikus bútorok kedvelői sem panaszkodhatnak.

bútorszövet

Az ár tekintetében természetesen jelentkezik az a plusz amit ezek a bútorszövetek tudnak, de ha azt vesszük figyelembe, hogy ha véletlenül megtörténik a baj és leöntünk egy világos színű kanapét vörösborral és nem lemosható szövettel készült, akkor egy rövid fejszámolás után rájövünk, hogy az árkülönbség amit a lemosható szövetért kell kifizetni töredéke a kanapé felújításának.

Ide kattintva tekintheti meg kanapé kínálatunkat.

További jó böngészést kívánunk.