Kanapé mindennapos alvásra?

A kanapé mindennapos alvásra is tökéletes bútordarab, ám ha ilyen célra kívánja használni, akkor egyértelműen nagy hangsúlyt érdemes fektetnie a matrac milyenségére. Az ugyanis két, egymástól merőben különböző alkalmazás, amikor kizárólag a vendégeket biztatja helyfoglalásra, és amikor ön, vagy családjának más tagja rendszeres alvóhelyéül választja a nappaliba is szánható ágyat. Míg ücsörgésre nagyjából (kis túlzással) bármilyen felület megfelel, addig a pihentető, relaxáló és nem utolsó sorban a szervezet számára ideális alvás komoly fizikai feltételeket követel.

kinyitható kanapé

Attól még egyébként, hogy éjszakánként ringató feladatkört tölt be a bútor, napközben elláthatja vendéglátó funkcióját, amennyiben ezt így kívánja. Ezzel gyakorlatilag két legyet is üthet, egy csapással. Megőrizheti az alapvető funkcionalitást és bővítheti is annak repertoárját.

Az, hogy pontosan milyen stílusjegyekkel megáldott bútor az otthonához való, igazán kizárólag az ízlésén múlik. Lényeges, hogy a közvetlen környezetében mely színek és árnyalatok érvényesülnek. Ha harmóniára vágyik, akkor az apró részletekre ildomos odafigyelnie, mert ezek összhangjától függ a teljes siker.

Méretek tekintetében nyilván jócskán mérvadó, hogy milyen adottságokkal rendelkezik a nappalija, vagy hálója. Ám miután az alvás is szerepel a használati célok között, evidens, hogy azok a  paraméterek a megfelelőek, melyek biztosítják a kényelmes, elnyújtózott, tagkímélő pihenést.

 

A kanapé mindennapos alvásra tökéletes döntés!

 

Az éjszakai pihenés után a nappalt már új huzattal, külsővel üdvözölheti legújabb szerzeménye. Takarókkal például gyönyörűen lefedheti, óvva ezzel az ágyazást, és új külsőt kölcsönözve a kanapénak. Így abszolút alkalmas arra, hogy a vendégei vagy éppenséggel családtagjai helyet foglaljanak rajta. Külön ágyneműtartóba is teheti a párnát, takarót, lepedőt, ha nem okoz önnek gondot a folyamatos ágyazás.

Ha optimális jellemzőkkel megáldott matracot preferál, akkor nyugodttá, pihentetővé varázsolhatja az éjszakáit: derék és nyakfájdalmaktól mentesen, és relaxálóan komfortossá a nappalokat: kényelmetlen feszengés helyett.