A nappali szekrénysor nemcsak praktikus bútordarab!

A nappali szekrénysor bár evidens, hogy elsősorban praktikus funkciókat lát el, ám kár lenne tagadni, hogy mivel otthona centrumában foglal helyet, így esztétikum tekintetében is hangsúlyos szerepet tölt be. A megjelenése komolyan befolyásolhatja az egész helyiség hangulatát, harmóniáját. Nem mindegy tehát, hogy milyen jellemvonásokkal megáldott bútorra mondja azt, hogy “ez az”. Először is ildomos számításba vennie azokat a berendezési elemeket, amik alapban a nappalija szerves részét alkotják. Kanapé, fotelek, asztal stb. Milyen stílust testesítenek meg? Ha ugyanis otthona a modernitás jellemzőinek ad teret, akkor ezt a nyomvonalat érdemes követnie akkor, amikor szekrénysort vásárol. Ez bármilyen konkrét trendi irányzatról elmondható, a lényeg, hogy az összhang kizárólag akkor születhet meg, ha az aprónak tűnő részletek is a helyükre kerülnek. Ilyen miniatűrnek tűnő, mégis lényeges információ, hogy a nappali lakástextíliái milyen színekben pompáznak. Az árnyalatok tudatos és figyelmes megválasztásával borítékolható a szemeket gyönyörködtető harmónia.

Grande elemes szekrénysor
Grande elemes szekrénysor

Ha az esztétikus tulajdonságok meghatározásával végzett, akkor jöhetnek a praktikumra irányuló elvárások, kritériumok. Nyilván a szekrénysor akkor tölti be maradéktalanul a funkcióját, ha teret és helyet biztosíthat mindannak, amit ön rá és bele szánt. Minél nagyobb a nappalija, annál terjedelmesebb szekrényben érdemes gondolkodnia, már csak a helykihasználás miatt is.

 

A nappali szekrénysor karaktere meghatározó!

 

Mivel egy paramétereiben nagy jelentőséggel bíró bútordarabról van szó, így evidens, hogy beköltöztetésével a stílusa, domináns jegyei reflektorfénybe kerülnek, s ezek a jellemvonások áthatják majd magát a helyiséget.